50 shades of Radiotherapy

Vandaag staat mijn afspraak met de Radiotherapeut op de planning. We gaan voor een hernieuwde kennismaking, want eerder had ik er al een ontmoet en afgewezen door te kiezen voor volledige amputatie. Ik dacht er daarmee voorgoed vanaf te zijn, maar niets blijkt helaas minder waar. Ik geef me nog niet helemaal gewonnen, eerst wil ik weten in welke mate bestraling mijn kansen beinvloed. Ik bedoel als ik door bestraling 2% minder kans zou hebben dat de kanker terugkomt binnen 10 jaar, dan is dat zo’n geringe winst dat ik alsnog afhaak.

Licht gespannen zit ik dus in de wachtkamer. Die spanning wordt mede veroorzaakt doordat er op het Borstkankerforum het verhaal rondgaat dat de knapste en lekkerste radiotherapeut werkzaam is in het AvL. Zijn foto komt regelmatig langs en de bijbehorende verhalen zijn geweldig. Van ingehouden buiken tot de mooiste lingerie setjes die uit de kast worden gehaald. Wat? Je dacht dat het in die fora alleen maar kommer en kwel was? Welnee, nou ja soms ook wel, maar ook de strakke billen van de plastisch chirurg, de knappe verpleger die zo goed kan prikken en dus die radiotherapeut zijn onderwerp van gesprek. Inclusief de reeds geprobeerde flirtpogingen, kale kop of niet.

Ik weet dan ook niet of ik het me verbeeld, maar in deze wachtkamer zien de dames er allemaal net even opgedirkter uit. Ik word er wel vrolijk van en doe gezellig mee met voor eerst in maanden weer eens hakjes aan en beschaafd laagje make up. Wat een teleurstelling als ik binnengeroepen word door een bebrilde jongeman. Niet onaardig hoor, maar ook niet bepaald een McDreamy. Nou ja, hoef ik tijdens de bestraling in ieder geval niet mijn buik in te houden en een beetje parmantig liggen zijn.

Als ik er voor kies niet bestraald te worden heb ik iets meer dan 50% kans dat de kanker terugkomt of niet weg is en uitzaait. Goed, dat lijkt me voldoende dus ik ben om. We gaan het doen. Ik krijg een afspraak mee voor de scan en het aftekenen. 25 bestralingen, elke dag behalve in het weekend. Pffft….

IMG_1998

 

 

 

7 Comments

 1. Hoi Caroline
  Ik wil je nog even heel veel kracht en sterkte Toe wensen hou je taal .Ik vond het leuk om je gesproken te hebben . Gr Gonnie.

 2. Hoi Caroline,
  Wat schrijf jij ontzettend grappig, moet vaak grijnzen hoewel je natuurlijk schrijft over ontzettend stomme dingen. Leuk om iets lichtverteerbaars te lezen over het onderwerp. Veel sterkte met de bestralingen.
  Groet, Jolien

 3. Lieve Caroline,

  Hoe gaat het met je? Ik kijk regelmatig op je blog, maar het is stil bij je. Ik vond je blog zo leuk en verheugde me stiekem op nieuwe verhaaltjes. Ik wou even zeggen dat ik aan je denk en je aanmoedigen om weer te schrijven. No pressure hoor trouwens, je moet alleen aan jezelf denken hè nu. Zelf had ik de eerste twee maanden na de bestraling ook weinig puf om te schrijven. Nu hyper ik maar door op de prednison en schrijf ik me een ongeluk :-). Ik heb trouwens ontdekt dat ik jouw Caroline ken! Ik ben een vriendin van Marianne, en in die setting heb ik haar wel eens ontmoet. It’s a small world, doe Caroline mijn hartelijke groeten. Voor jezelf veel sterkte. Ik leef in gedachten mee en hoop het allerbeste voor jou en je gezin.

  Knuffel, Jolien

  1. Hoi Jolien,
   Niet te geloven hoe klein die wereld toch iedere keer weer blijkt te zijn! Wat leuk! …en je hebt helemaal gelijk, ik moet de boel hier nodig weer eens updaten, dus ik ga meteen aan de slag! Dank je wel, trouwens…wat kun jij mooi schrijven, wat een mooi blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *