Second Opnion

Vandaag is mijn  eerste afspraak in het AvL, al mijn gegevens zijn doorgestuurd. Mijn case was ‘gelukkig’ interessant genoeg om over te nemen. Dat blijkt lang niet altijd het geval te zijn en de eer is twijfelachtig.

Meteen bij binnenkomst door de draaideur krijg ik het heel erg benauwd, mijn keel wordt dichtgeknepen en mijn mond wordt droog. Dit is serieuze poep. Iedereen hier is ziek of komt op bezoek bij iemand die ziek is…en niet zomaar ziek. Dit is de plek waar je eigenlijk helemaal nooit wilt hoeven komen, niet op bezoek en al zeker niet als patient. Maar we zijn er. En dat voelt onwerkelijk en vooral misplaatst. Ik ben helemaal niet ziek, ik voel me topfit.

In de wachtkamer bedenk ik me dat alle dames en een enkele heer hier allemaal voor hetzelfde komen. Sommigen zullen opgelucht naar huis gaan, maar het grootste deel vooral onzeker en bang voor wat er komen gaat.  Ik zelf ben zo zenuwachtig dat ik geen gevoel meer in mijn benen heb. Ik heb geen idee waarom, het slechtste nieuws dat ik kon krijgen heb ik al gehad. Veel erger kan het niet worden, ze hebben hier immers niet meer gegevens dan het Waterland. We komen hier alleen maar om andere opties in het behandeltraject te bespreken, dus adem in…adem uit…

Bij de oncoloog in de spreekkamer geef ik aan wat mijn plan is, eerst op vakantie en daarna starten. Liefst een volledige amputatie, onder het mom van zekerheid boven alles. Tot mijn opluchting kan hij zich daarin vinden. Na nog een echo maken we de afspraak om meteen te beginnen met Hormoon therapie (Tamoxifen) om vervolgens na de vakantie te starten met 6x Chemotherapie (1x per 3 weken), vervolgens een operatie waarbij de tumor hopelijk gekrompen is en makkelijker in zijn geheel te verwijderen. Tot slot bestralen en aansluitend 5 jaar lang Hormoon therapie.

Hij zegt er nog bij dat het niet gebruikelijk is om met Tamoxifen te beginnen, maar dan zijn we alvast gestart (lees: binnen de tijd dat er volgens protocol met de behandeling gestart dient te worden) Ik hou wel van een beetje creativiteit, dus ik ben dik tevreden. We gaan op vakantie, joepie!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *