Naar de huisarts

Dennis moet afrijden, ik denk dat ik zenuwachtiger ben dan hij. Als ik ’s morgensvroeg in de auto stap, bedenk ik me dat hij nu ongeveer het CBR instapt. Zelf ga ik op weg naar de huisarts en hoewel geen seconde echt bezorgd ben geweest denk ik ineens; ‘Dennis heeft straks zijn rijbewijs en ik heb borstkanker’. Zo Plop, uit het niets. Sjonge jonge, wat een drama Queen ben ik zeg en ik moet er zelf om lachen.

De invalhuisarts bekijkt mijn borst en is niet heel ongerust, maar verwijst me liever toch door naar de mammapoli. Tenminste, de symptomen blijken volgens de checklist zo miniem, dat ik daar niet voor in aanmerking kom en dus regelt ze een afspraak voor een mammogram. Op de mammapoli krijg je alle onderzoeken en uitslagen op een dag. Als er iets mis blijkt te zijn, krijg je zelfs meteen een voorlopig behandelvoorstel mee.  Dat loopt voor mij nu anders, ik laat de mammogram maken en krijg de uitslag dan een week later krijg via de huisarts. Helemaal goed wat mij betreft, ik ben allang tevreden, minieme symptomen klinken tenslotte prima, wederom niks aan het handje.

Nog in de spreekkamer van de huisarts belt Dennis me, hij is geslaagd!!!Whooooeeehoeee!! Het gleufje en de hobbeltjes zijn vergeten, het is feest!!

Na een paar dagen kom ik de verwijsbrief weer tegen tussen een stapeltje post op de eettafel, omdat ik toch in regel-modus ben bel ik het ziekenhuis en maak een afspraak. Ik kan er op vrijdag terecht. Ik check mijn agenda en zie dat ik in de ochtend nog geen afspraken heb staan. Mooi, dan kan ik het nog even snel fixen voordat ik naar kantoor ga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *